Amerikan Vatandaşı Olmanın Avantajları ve Dezavantajları

Ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda Amerika’nın sahip olduğu avantajlar anne ve baba adaylarının çocuklarının geleceklerine dair önemli öncelikleri arasında yer almasını sağlamakta. Amerika’da doğan herkes koşulsuz ve şartsız olarak Amerika vatandaşlığı hakkı kazanmaktadır ve bu nedenle anne baba adayları çocuklarının geleceklerine iyi bir yatırım yapabilmek amacıyla Amerikada doğum yapmak istemektedirler.

Amerikan vatandaşı olmanın avantajları göz önüne alındığında, anne ve baba adaylarının bu düşüncelerinin ne kadar haklı olduğu paylaşılan deneyimler, eğitim ve yaşamsal kalite düzeyindeki görünürlük ve istatistikler üzerinden görülebilmekte. Çocuğunun dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak kabul edilen ABD’de doğarak buranın vatandaşı olmasını, ayrıcalıklı eğitim, kariyer ve seyahat fırsatlarından faydalanmasını kim istemez ki? Tabii ki her anne baba bu veriler göz önünde tutulduğunda çocuğunun kendi geleceğini şekillendirmesi adına daha fazla imkân ve seçeneğe sahip olmasını isteyecektir.

Üstelik Türk vatandaşlarının Amerika’da doğan çocukları çifte vatandaşlık fırsatından da faydalanabilmekte. Yani Türk vatandaşı olan baba ve anne adayları Amerika’da doğum yaptıktan sonra çocukları doğrudan Amerika vatandaşı olsa da, çifte vatandaşlık kanunu sayesinde aynı zamanda Türkiye vatandaşı da oluyorlar. Böylece hem Türkiye hem de Amerika vatandaşı olarak iki ülkenin de imkânlarından düzenlemelerin uygun gördüğü ölçüde faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

Amerikan Vatandaşlığı Avantajları

Doğum için Amerika seçildikten sonra Amerika’da doğan çocuklar doğrudan Amerikan vatandaşı olacak ve sahip oldukları pasaport ile hem dünyanın en iyi okulları arasında gösterilen Amerikan okullarında eğitim imkânlarından faydalanabilecek ve dünyanın neredeyse tüm ülkelerine vizesiz bir şekilde özgürce seyahat edebileceklerdir.

Ayrıca Türkiye’de sadece yabancı pasaporta sahip öğrenci kabul eden oldukça kaliteli okullardan da faydalanabilirler. Eğer bir gün ailecek Amerika’ya yerleşmek istiyorsanız, Amerika’da doğan çocuğunuz 21 yaşına geldiğinde anne-baba ve kardeşlerine yeşil kart yani oturma izni çıkartabilmektedir. Bunun yanı sıra çocuğunuz her Amerikan vatandaşı gibi çalışabilir, ticaret yapabilir ve mülk edinebilir.

Amerikan vatandaşı olmanın daha fazla avantajını öğrenmek için Neden Amerika ve Amerika’da Doğum Yapmanın Avantajları yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Amerika Vatandaşı Olmanın Dezavantajları

Amerika’da doğum yaparak çocuğunuzun Amerikan vatandaşı ve pasaportuna sahip olmasını sağlamanın doğrudan bir dezavantajı yok. Herkesin tahmin edebileceği gibi Amerika’da doğum yapmak Türkiye ile kıyaslandığında daha masraflı bir seçim olacaktır. Ayrıca mevcut işlerinizi kenara bırakıp doğum sürecinde Amerika’da bulunmanız gerekecektir. Ancak zaten Amerika’da doğum yapmak isteyenler bunların gerekeceğini biliyor ve bu küçük fedakârlıkları yapmakta sorun görmüyorlar.

Amerika’da Doğsun Yanınızda

Eğer Amerika’da doğum yapmanın çocuğunuza sağlayacağı muhteşem ayrıcalıklardan faydalanmak istiyorsanız, Amerika’da Doğsun merkezi Los Angeles’ta olan bir aracı hizmet kurumu olarak yanınızda. Bize ulaştığınız andan itibaren Amerika’ya gidiş, konaklama, hastane, doktor, doğum, vatandaşlık ve dönüş süreçlerinin tamamında uzman ekibimiz ile yanınızda oluyoruz. Üstelik bütçenize uygun farklı hizmet paketlerimiz ve seçeneklerimiz de mevcut. Hemen bizi arayabilirsiniz!