Amerikada Doğum Yapmanın Avantajları

Amerikada doğum yaparak dünyaya gözlerini yeni açacak bebeklerinin geleceklerine oldukça ayrıcalıklı bir yatırım yapmak isteyen ailelerin en çok merak ettiği konularında başında Amerikada doğum yapmanın avantajları gelmektedir.

Anne ve baba adayları doğumla ilgili karar sürecinde bu konuyu özellikle araştırmakta ve verecekleri kararın hem kendilerinin hem de çocuklarının geleceğini nasıl etkileyeceğini olabildiğince doğru anlamaya çalışmaktadır.

Amerika’da Doğsun olarak bu çok önemli karar verme sürecinde oldukça işinize yarayacak ve aklınızdaki şüpheleri giderebilecek düzeyde bir rehber hazırladık.

Amerika'da Doğumun Avantajları

Amerika'da Doğumun Avantajları

Doğacak Çocuklar İçin Amerikada Doğum Avantajları

Amerikada doğan çocuğunuz doğrudan Amerikan vatandaşı olma hakkına sahip olacaktır. Doğum gerçekleştikten sonra vatandaşlık için Amerika’da Doğsun uzmanları tarafından gerekli başvurular yapılacak ve isterseniz çocuğunuzun vatandaşlığı resmileşince gönül rahatlığı ile ülkenize dönebileceksiniz.

Aynı zamanda çocuğunuz Amerikan vatandaşı olduğunda zamanı geldiğinde Amerikan pasaportu da çıkartma hakkınsa sahip olacaktır. Böylece çocuğunuz dünyanın çok sayıda ülkesine (güncel verilere göre 174 ülke) Amerikan pasaportu sayesinde vizesiz bir şekilde seyahat edebilme özgürlüğüne ve ayrıcalığına sahip olacaktır.

Amerika’nın yüksek eğitim kalitesinden de diğer Amerikan vatandaşları gibi faydalanma hakkına sahip olacak olan çocuğunuz, istediği takdirde ilk, orta ve yüksek öğretim ile üniversite dâhil olmak üzere Amerika’nın tüm eğitim imkânlarından yüksek burs oranları ile faydalanma hakkına sahip olacaktır.

Amerika’da işçi olarak çalışabilmekten tutun da kendi işini kurabilmeye, ticaret yapabilmeye ve diğer tüm Amerikan vatandaşları gibi istediği mülkü satın alabilmeye kadar pek çok vatandaşlık hakkı çocuğunuz için geçerli olacaktır.

Amerikada doğum sonrasında Amerikan vatandaşı olan çocuğunuz, aynı zamanda Türk vatandaşı da olabilir. Böylece çifte vatandaş olarak iki ülkenin de ayrıcalıklarından faydalanabilir. Bu ayrıcalıkların başında ise Türkiye’de sadece yabancı pasaporta sahip olan öğrencilerin eğitim görebildiği tüm okullarda Amerikan pasaportu sayesinde eğitim alabilme hakkına sahip olmasıdır.

Aileler İçin Amerikada Doğumun Avantajları

Amerika’da doğan çocuğunuz doğrudan Amerikan vatandaşı olacağı için ileride sizin (anne ve babasının) ve diğer çocuklarınızın (kardeşlerinin) Amerika’da oturmasını sağlamak için oturma izni yani yeşil kart çıkartabilmesi mümkündür. Bunu yapabilmek için Amerika’da doğan çocuğunuzun 21 yaşını doldurmuş ve hali hazırda Amerika’da yaşıyor olması gerekmektedir.