Doğum için Neden Los Angeles'ı Seçmeliyim?

Melekler Şehri Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin batı yakasında bulunan Kaliforniya eyaletinde yer alır. Yaklaşık 4 milyonluk nüfusuyla ülkenin New York’tan sonra en büyük ikinci şehridir. Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Los Angeles’a haftanın yedi günü direkt uçuşu bulunmakta olup, uluslararası birçok havayolu şirketi de İstanbul Los Angeles arası aktarmalı uçuş olanağı sağlamaktadır.

Eğer soğuk ve yağışlı kış günlerinden bunaldıysanız, ılık ve güneşli havalara özlem duyuyorsanız, Los Angeles’ın sizler için oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. İklimi itibariyle Akdeniz iklimi özellikleri gösteren Los Angeles, özellikle New York, Chicago, Philadelphia gibi büyük şehirler ile kıyaslandığında mükemmele yakın hava koşulları ile öne çıkmaktadır. Bu nedenle Los Angeles, özellikle de doğum tarihi kış aylarına denk gelen anne adayları için biçilmiş kaftan diyebiliriz!

Karayoluyla 1 saatlik mesafedeki Malibu, Santa Barbara, 2 saatlik mesafedeki San Diego ve 4 saatlik mesafedeki Las Vegas, konaklayacağınız süre boyunca gezebileceğiniz farklı alternatiflerden yalnızca birkaçıdır. Şehir dışına çıkmayacak olsanız bile, Los Angeles içerisinde de gezilip görülecek çok fazla yer, yapılacak birbirinden farklı birçok aktivite vardır. Hollywood’un Los Angeles’ın bir bölgesi olduğunu hatırlatmamız şehirde yaşayabileceğiniz eğlence hakkında fikir verebilir.

Los Angeles şehrindeki insanlar son derece güler yüzlü ve sıcakkanlılardır. Okyanus sahil şeridi, rengârenk çiçeklerle dolu parkları, şehrin ortasında yer alan, sembol haline gelmiş uzun palmiyeleriyle Los Angeles, keşfedilmeyi bekleyen çok keyifli bir şehirdir. Şehri ister yürüyerek, isterseniz de yaya olarak gezerken korkmanız için hiçbir sebep yoktur. Çünkü sürücüler hem yayalara hem de diğer sürücülere o kadar saygılıdırlar ki herhangi bir sürprizle karşılaşmanız neredeyse imkânsızdır. Yaya geçidinden geçmeye başladığınız anda hareket halindeki tüm arabalar durur ve sizin karşıya geçmenizi beklerler. Bu durum özellikle anne adayları için oldukça güven vericidir. Arabayla gezmeyi seven bir insansanız burada trafik sizin için bir sorun olmayacaktır. Eğer araba satın almak isterseniz, sıfır olanlarının bile fiyatlarının oldukça makul olduğunu göreceksiniz.

Eğer alışverişten hoşlanıyorsanız Los Angeles tam size göre. Burada aradığınız her şeyi bulacağınıza emin olabilirsiniz, üstelik özel günlerdeki indirimler de cabası. Özellikle de doğacak bebeğiniz için birçok farklı alternatifi, Türkiye’den çok daha uygun fiyatlara bulmanız mümkün! Sokakta dolaşırken, hatta bir kafede otururken ünlü birini görme olasılığınız oldukça yüksek! Ne de olsa burası Los Angeles!:)